Qui som, què volem

Som un grup de gent que estimem el poble i que ens neguem a estar muts. Hem volgut crear el bloc per facilitar la informació i la participació de tothom.

Si entres per primera vegada, ves al final de la pàgina on posa "missatges antics" i podràs seguir la informació des dels seus inicis.

No subscrivim tot el que es diu aquí però respectem el dret de la gent a dir-ho.

dimarts, 27 de juliol del 2010

QUÈ ES FA EN UNA PLANTA DE TRIATGE?


La planta que es preveu fer a Sant Jaume és de tractament de la fracció resta. Què vol dir això? A la planta es rebran totes les deixalles de la comarca que llencem als contenidors verds. Allà s'obriran les bosses i es separarà el que hi hagi a dins ( paper, plàstic, vidre, llaunes etc) que es pugui reciclar i s'enviarà a la planta de reciclatge corresponent.
Tot el que queda és el que s'anomena " resta".
El material que quedi es tractarà biològicament: es compostarà i, si cal, s'assecarà. Per compostar-se clen unes 6 setmanes i es farà en una enorme nau tancada. El material s'embalarà en bales envoltades de plàstic i es portarà a l'abocador. De moment a Beuda.
Hi ha alguna planta igual ara per ara? La que més s'hi assembla és la de Botarell que teniu a la fotografia. Ara està en proves la de Vacarisses que funcionarà aviat.
Farà pudor? El tècnic comarcal diu que no. La majoria de plantes que funcionen fins ara en fan o n'han fet.
A Riudecols, prop de Botarell, la majoria de veins senten pudor vàries vegades l'any