Qui som, què volem

Som un grup de gent que estimem el poble i que ens neguem a estar muts. Hem volgut crear el bloc per facilitar la informació i la participació de tothom.

Si entres per primera vegada, ves al final de la pàgina on posa "missatges antics" i podràs seguir la informació des dels seus inicis.

No subscrivim tot el que es diu aquí però respectem el dret de la gent a dir-ho.

dimarts, 20 de juliol del 2010

QUÈ ENS PREOCUPA

Moltes preguntes sense resposta. Però el que més ens preocupa, com més informació tenim, és el futur a mig termini del poble i del Pla de Politger.
No es tracta només de decidir si volem o no la planta de triatge. També es projecta una central de biomassa amb una potència altíssima que, segons alguns estudis, és impossible que funcioni només amb massa forestal. Hi acabaran cremant escombraries?
I si s'usa sòl rústic, a part que es crea un mal precendent, s'amplia el polígon. Si s'hi posa una illa càrnia ( escorxador i altres empreses relacionades amb la carn), no serà una pressió massa forta pel Pla de Politger i pel poble? Quants camions circularan cada dia? De veritat algú controlarà la qualitat de l'aire que respirem? Com canviarà la vida del poble? Podrem continuar amb l'essència d'un poble rural en que gairebé tots ens coneixem i on podem portar una vida tranquil·la? Ens convertirem en un poble industrialitzat amb un canvi fins i tot de població?
A la comarca ara mateix sobra sòl industrial. No caldria repartir les càrregues i els beneficis de manera més equitativa?