Qui som, què volem

Som un grup de gent que estimem el poble i que ens neguem a estar muts. Hem volgut crear el bloc per facilitar la informació i la participació de tothom.

Si entres per primera vegada, ves al final de la pàgina on posa "missatges antics" i podràs seguir la informació des dels seus inicis.

No subscrivim tot el que es diu aquí però respectem el dret de la gent a dir-ho.

divendres, 18 de novembre del 2011

EL PUNT DE VISTA DEL NOSTRE AJUNTAMENT

El posicionament de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca es mou sota les següents premises:
-No estem contra la planta en sí, perquè considerem que pot fer bé al sistema de recollida i tractament de deixalles a la comarca, i la seva construcció està legitimada per normatives de rang superior i plans provincials i comarcals.
-No estem, però, d'acord amb la ubicació escollida perquè considerem que perjudica els interessos municipals i incompleixen alguna normativa legal o recomanació dels organisme competents de la Generalitat de Catalunta, i qualsevol de les altres alternatives proposades són millors o, dit d'una altra manera, es poden entendre com a "menys dolentes" o com a "un mal menor".
-Partim de posicions realistes i, ja sigui per la urgència dels temps marcats en les directives europees, autonòmiques o comarcals, o ja sigui per tossuderia política i per l'estat avançat dels tràmits ja fets a hores d'ara, entenem que no estem en disposició de proposar nous estudis d'ubicació.
-Com a conseqüència d'això, hem d'admetre també que la planta anirà al nostre municipi i previsiblement en un dels tres espais proposats a l'avanç de pla.
-Així, proposem fer les correccions oportunes (a nivell mediambiental i a nivell de planejament urbanístic) que facilitin la ubicació d'aquest centre de gestió de residus dins l'espai industrial projectat.